reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Świdwin
8°C
wschód słońca: 06:44
zachód słońca: 16:37
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez Świdwinie

kiedy
2025-10-31 21:30
miejsce
Arena Bierzwnica, Bierzwnica,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-11-22 19:00
miejsce
Kino Goplana, Połczyn Zdrój,...
wstęp biletowany
kiedy
2026-01-09 17:00
miejsce
Zespół Szkół Rolniczych, Świdwin,...
wstęp biletowany